Ajar anak susu FM

Mommies saya nak tanya mcmana ajar baby supaya trima susu FM ya? Baby sy dh 8m masih full breastfeed tp xckup mgn demand dia. Sy ada cuba karihome, soy dupro, dugro, lactogen tp smua dia reject. Mcmana ya mommies ajar dia mnum fm? Sbb sy dh nk strt kje xlama dh. Mmg xsempat nk pam dan hntr susu. Especially bekerja kt tmpt baru nnti. #bantusharing #susufm

10 Các câu trả lời

Susu mmg kna try & error..beli yg pack kecik je dulu.. Sy dulu 1st try lactogen tp anak mcm berak byk sgt 1 hari.. tukar ke dutch bby sembelit pulak nangis2 taik keras.. Lepastu try snow baby, Alhamdulillah anak serasi smpai lah 2y.. morinaga pun byk jgk cakap okay..morinaga ni byk dkt kedai cina.. kedai cina yg jual pampers & susu byk2 tu..

1y trước

Ya brand japan..

Dia nak botol susu tak ? Kalau dia nak botol tkpa , kalau tknk try cri botol yg seakan2 kita punya tu , selalunya baby kalau ibu ada dia akn nk ibu dia sbb dia tau ibu dia ada mknn/minuman (kita punya) , try cuba minta husb suapkan botol , awak g kedai ke aan , lama2 dia terima juga

1y trước

Mcm anak buah saya tk minum fm juga , tapi suka minum susu kurma 😅 jenuh kalau nk minum tu saja , try fm tapi perisa coklat ok dia nak

susu fm kena trial and error. mmg kena beli byk jenis sampai baby sesuai and accept. sye start dgn enfalac a+ mula. lps tu tukar lactogen. lps tu now bagi nan ha. sbb nan ha x pekat and xde bau. atau boleh try morinaga. nurse ckp sama dgn susu bdn

1y trước

Baiklah trima kasihh puan bg cadangan

susu fm mmg kene try and error. kekdg dia reject sebab tak kene dgn dia. cuba beli pack yang kecik dulu. mcm dutch baby ke. kalau sis sebelom ni tak pernah bagi botol, cuba try botol lain, kadang botol pun punca baby tak susu fm.

Perkenalkan puting & botol susu yang sesuai.. beli fm yg trial pack dulu sis.. sy dulu struggle jgk sbb susu drop bila period sy dah stabil, tp sy nk start ubat sama.. sy try n error byk jgk susu, last enfalac baby je sesuai smp skrg..

1y trước

Sy punya drop..

kalau anak saya bkn reject susu, tapi reject puting botol susu tu, mcm air 0 dia minum tp letak dlm botol dia tak minum.. 11m & bf. tak fully bf la sebab dah makan kan

Try any brand of botol sudu yg wide neck & guna puting jenama pigeon mcm ni, kott berkesan lagipun klu guna ni lembut seakan puting ibu & bby direct bf pn xsakit dh

Selama ni awak ke yang bagi baby minum? Kalau ya, minta bantuan suami atau ahli keluarga yang lain. Baby mudah tolak jika ibu yang bagi sebab baby dah tahu bau ibu.

1y trước

Aah klau sy yg bg dia reject trus. Mst dia thu ssu cap gntung ada. Kdg sy p kje ssu bdn xckup mmg sruh suami bg. Dia mnum tp time btul2 haus je. Sy nk ajar fm dh tkut nnti pngsuh ssah nk bg dia mnum fm klau xbiasa dri skrg. Lg sbulan nk strt kje dh

botol bby terima? ank sy belum susu ,botol pon dia xnk😂

1y trước

Btol dia trima sis. Mmg dia mnum ngn btol klau mnum ssu bdn pun. Mlm je direct bf. Bila bt ssu lain dia try skit je trus letak tepi dh ssu😂

kene try and error