Fully breastfeeding tapi selepas nifas terus datang haid

Hi mommies, saya ingin bertanya sy adlh ibu fully bf, dan berada dlm pantang lagi. Sepanjang 42hari dlm keadaan nifas, dan hari keesokannya sy telah datangnya haid. Seingat sy jika fully bf kedatang haid dianjak ke beberapa bln akan dtg kan. Kemusykilan disini.

1 Trả lời

Bergantung kepada hormon seseorang juga. Ada juga yg masih haid walaupun fully bf macam saya anak kedua awal dah period walau pun menyusu sepenuhnya. Jadi tiada masalah.