muntah & loya

hi mommies ! saya dah 14 weeks tapi makin kerap pulak muntah. lepas makan mesti keluar balik makanan. sebelum ni dah kurang muntah, ni makin kerap pulak muntah. air masak pun takboleh telan. ada tips tak untuk kurangkan muntah? suggest makanan apa yang okay. thankyou #firstbaby #ingintahu #bantusharing #pleasehelp

5 Các câu trả lời

hi awak.. sama lah kita. makan tak boleh lebih, confirm muntah semua yg di makan. kalau makan buah lebih pun tetap akan muntah tak kira waktu. sampai saya rasa nk makan bercatu sebab nanti diri sendiri yg letih layankan muntah2 tu 😂

Hyee.. awak sme ngn sye laa.. air putih pon tk boley telan.. dah msok 3 hingga 4 bln bru merasa morning sicknes.. klw sye.. mkn skit je. Tapi berulang.. lapa jee mkn sikit.. minum air masam cth air oren kosong or buah oren..

Kite sama sis saya dari 10w makan je muntah balik. Skrng dah dekat 14w masi sama. Dah mcm sebati dah dngan diri tak rasa ape dah. Sbab dah tau mkan ape je nnt mesti akan muntah balik🤣

My O&G suggest veloxin. Boleh beli kat pharmacy. Dr pakar cakap boleh makan untuk prevent muntah and mual and wont affect the pregnancy

Cuba mkn tue minum gn air limau kasturi 1 biji tanpa gula yg sejuk.. Sy buat cmtue alhamdulilah ok 😂