Benang terlepas.

Hello mommies. Saya baru je bersalin 15 hari lepas. N malam ni saya check panties ada benang jahit masa bersalin. Benang tu memang akan terlepas sendiri ke ? Atau dia akan tertanam jadi daging ? Halahhh saya dah risau. Taknak kena jahit lagi. Saya nak check sendiri tapi takut nak mengangkang luas². Otak saya terlalu negative. Takut nanti terkoyak lagi besar. 😭 #firstmom #bantujawab #SeriusTanya #ingintahu #Sharing_dong_Bund a

17 Các câu trả lời

saya masa pantang dlm smggu cmtu benang sy terbuka , smpai bengkak mgkin sbb ulang alik kk . byk gerak punca bengkak . sy takut knee jahit balik . lepastu sy tunjuk nurse kk dia ckp sbb luka nk baik tu , sbb tu dia tercabut . lega . tp mmg sakit yg amat ye bengkak tu. g farmasi beli cream sapu . sy sapu alhamdulillah hari ke 9 elok luka tuuu. legaaaa btul . awak try laa beli gel hydrocyn kat farmasi . cepat baik .

awak hari ke 15 yee.. sye pun penakut xpenah tgok keadaan nye.. ubat kuning pun xdap dap..sye spray . sye beli botol kosong kat diy.. sye spray pad ngn bhgian tut.. pengalaman sye hari ke 30 check kk.. misi check ckp jahitan semua dh ok... benang dh xde.. sye ckp jatuh ke.. misi ckp terlerai dh.. sikit sikit awak xperasan.. haa cmtu la...tp sye hari ke 30..

hai mom.. pengalaman sya, itu normal. sya pun Ada benang terlepas sendiri, tpi Tidak semua. sikit saja. yg selebihnya Tu memang Akan menyatu dengan daging. Janji mom Tidak Ada Rasa sakit d bahagian jahitan. mom try ja tngok dgn cermin or tolong suami tngok Kan, perlahan2 saja jika takut. harap2 dpt mnjawap personal mom ya☺️.

ada je yg 2 minggu benang dah terlepas. tapi kalau ada rasa pedih² lagi tu mungkin belum cantum sepenuhnya. mcm saya nak sebulan baru benang terlepas dan takda rasa sakit. tu pun masa discharge lepas bersalin takda pun nurse bagi ubat kuning. checkup lepas 2 minggu bersalin baru nurse kk bagi ubat kuning tu

1t trước

tak ingat start tahun bila hospital dan kk memang takda bagi ubat kuning tu. tapi sebab nurse kk tgk luka sy lambat sembuh terus bg ubat tu sbb kebetulan kk masih ada stok

sya benang terlepas dlm 2minggu x slh sya ... lps tu hospital bukakan benang tuu .. tapi ambik masa lahh utk sembuh... cuci luka sya guna ubat demacyn ... tak lama sgt x cepat sgt tapi ok lahh kena kerap rendam air garam suam .. apa smua .. kalau benang terlepas dpa tak kan jahit balik dpa akan buka jà

Sy terseksa sakit jahitan tu sampai 2 minggu. Tapi nurse dtg check kata ok dan just suruh basuh dgn air garam bagi hilang sakit. Lepas buat mmg hilang sakit. Tapi lepas setahun lebih kalau bersama still ada rasa sakit kat situ.

Saya hari ke 14 pn benang dh terlepas..alhamdulillah xde sakit apa2..n saya pn sama xde sapu ubat apa2 kat bawah tu..mungkin doc jahit elok betul sampai x sakit/rasa apa2 kat bawah tu

selalunya benang akan tertanam sendiri dalam daging itu apa nurse saya cakap , kalau benang terlepas ada rasa pedih tu mungkin sis punya jahitan koyak kena refer dkt nurse

saya 2 minggu benang dah tetas.. Alhamdulillah luka pun dah cantum..nak cepat elok luka saya cuci dengan air rebusan sirih,manjakani, garam dan asam keping

benang blh tercabut ke😅 sbb sy seminggu jahitan da tanam dlm.. nurse akan dtg uma check .. seminggu mcmtu da sembuh da cantum abis xnmpk benang 😅

5d trước

boleh je awak. tercabut tak semestinya jahitan tu terbuka. sebab tu kena check. saya macam tu la, tapi check jahitan okay je elok bercantum.