tekanan

Hi mommies, saya baru hbis pantang keguguran usia 4weeks, dekat ofis ada seorang lagi yg mengandung, bila dia masuk ofis, mesti akan story2 pasai baby, pasai pregnant, saya mula teringat balik. Mula menangia balik, diorang cerita sngat2 seronok, mungkin terlupa yg saya baru gugur, perasaan sngat2 sedih. Tambah bila teringat balik. Dlm ofis pun mereka lebihkan si dia yg mengandung, dan saya mcm terpinggir. ?

10 Các câu trả lời

Awk.. sya kawen bulan 12. Officemate sy tu kawen bulan2. Mber sy baru lpas honeymoon tup2 dh pegnent 9week. Sy y kawen 3 bln msih belum ada rezeki tu. Smpai skrg sy mnyendri je awk. Sy malu dgn dia. Sbb dia pegnent. Smua org ska kwn ngn dia. Tp sy rsanya org xprsan pun sy ada dekat diorg. Hri2 sy balik awl. Dtg opis bt kja sndri. Blik 5.30 sharp. Xpnh nk buat ot ke apa dh. Sy malu saya sedih yang teramat sgt. Setiap bulan test upt. Postif smar. Hppy ckp kt hsbnd. Tp period jgk. Masa period tu rsa kwcewa smua ada. Skrg rsanya dia dh 6 bln. Tp sy msh belum ada isi. Smpai pnh tpkir nk cri kja tmpt lain. klu selisih g print ke apa dia mesti pegang pinggang la.. usap perut la. Siap jeling2 sy. Sy cma mmpu senyum ja. Mcm org kaku xboleh rsa prasaan tu. Klu la dia baca .. tlg la bckp ngn sy jgk.. jgn la pndg sy snis sgt. 😭😭 Pnjg plk sy komen😅

5y trước

Masih baru lagi sis.. Honeymoon dlu..setiap org rezeki x sama.. Sy ttc 8year sis.. Ni baru preg.. Doa byk2 semoga Allah makbulkan permintaan.. 😀

Sy kahwin july 2017. Kawan2 yang kahwin lewat dr sy semua cepat je pregnant. Kawin 2 3 bulan dah lekat baby. Sy kecewa tp sy fikir positive. Sy berpeluang jalan2 holiday dgn suami. Gi travel overseas x pyah fikir takot nk naik flight kalau pregnant. Nak makan ape2 semua boleh. Takde nak kena pantang. Sy berlapang dada dgn rezeki Allah. Mesti ada hikmah semuanya. Sampailah suatu hari, tak disangka2 sy sebenarnya pregnant. Dalam keadaan sy x jaga langsung diri sy. Sy terlibat accident dan sy buat kerja2 berat di tempat kerja. Tp Allah maha mengetahui. Kalau dah Dia cakap memang rezeki sy mengandung, sy accident dan lasak2 pun, Alhamdulillah baby sihat. Masa tau tu 9w. Sekarang dah 14w. Sis bertabah dan berlapang dada. Pekak kan telinga. Org2 memang suka bertanya dan banding2. Satu hari mesti ada rezeki sis mengandung lagi. Aminn.

5y trước

Terima kasih. Doakan semua nya dipermudahkan untuk kita semua.

Saya pun sama juga sis. Ipar dengan anak buah sebelah husband tengah pregnant. Saya pun baru lepas keguguran. Sampai sekarang saya tak jejak kat mentua lagi. Sebab sedih dorang dok lebih2 kn yg sana. And paling tak suka balik2 kena cakap pasal tak jaga kandungan masa awal2 tu. Ishh. . Stress sangat. Baik dok rumah, rehat sorang2. Tak lah sedih, stress asyik dengar dorang cerita pasal tu je 😣😢😢

5y trước

Tak pe sis. Kita kena kuat semangat. Yakin dengan rezeki Allah 😞🙏🙏

Aduhh.. x sensitif langsung.. Geng bawang memg cmtu.. Emmm..pedulikan manusia cmni.. Kat opis saya..org cmni..u pakai jer earphone🎧 lantak la diorg ckp sampai berbuih2 hal pregnant.. U ..set kat kepala.. Ada rezeki utk u..cuma cepat n lambat jer.. Bersangka baik pada Allah.. InsyaaAllah .. prepare balik mkn iron folic,kalsium,jaga pemakanan.. Rest 3,4 bln.. N ready for pregnant kembali.. Positif k..💪

Be positive sis. Takpe kalau diorang lebihkan dia, sebab dia tengah pregnant. Sis jaga kesihatan, nanti insyaAllah berpeluang untuk hamil lagi. Apapun, jangan give up ya :)

sy pn pernah alami mcm sis.. sdeh kdg2 mngis bila tgk org yg mngndung.. kne kuat kn hati.. usha dan tawakal.. in shaa Allah, de rezeki lg.. sbb yg gugur ni sng lekat..

Sabar sis, slalu org keguguran, senang lekat g, nt sis peknen lg, untung sis penah rasa mgandung

i feel u..be positive sis.. semoga sis kuat n sabar ye.. bykkn berdoa..

Sis sabar k, insyaAllah nanti rezeki sis pulak

:(