Baby taknak berenggang

Hi mommies, sape kat sini baby dia asyik nak berkepit je bila nampak mama dia? Mcm baby sy, dah peluk dukung pastu bagi susu..dia lelap dah. Tp letak je, terus mata bukak pakej senyum2 lagi.. ya Allah saya cair tgk, terus dukung dia balik. Hihi. Tp beza kalau nenek dgn atuk dia ada, tepuk2 terus lelap..pandai pulak tido kat tilam sendiri takde nak bukak mata senyum2. Sangat behave. Mak mertua sy ckp, saya terlalu manjakan baby. Adoi Mcmana nak didik baby 2 bulan lepas kita dodoikan, terus tdo tanpa bila letak dia bangun balik? At least dlm 1 jam xpe. #mamayangpenat #mamasidaikainsambildukungbaby

16 Các câu trả lời

Sy pon sama sis... Age baby dh masuk 8 bulan age lah... Klo tidur mesti nk berkepit je... Tidur kat buai kejap je lpas tu nagis... Turun terus tidur kat lengan... Nk peluk..lpas tu nk bangun nk buat susu...nk ikut g basuh botol xnk tinggal.. Xboleh tengok mak nya xda mula lh nagis... Gan org lain xberapa nak.. Gan ayah nya pon kdg xnk... Sis baru 2 bulan.. Tengok nt dh berapa bulan nt age payah.. Nk mkn, nk mandi nk solat, nk buat kerja rumah xnk berenggang nk gendong je.. Dulu sy tengok ank org peragai mcm ni..bl dh terkena pd diri huh, allah je yg tau..

Anak sy pun mcm tu..yg sulung independent sgt dulu..tp tido mmg sy kene zikirkan smpai lar skrg umur dah 1y 10m ni..cume blh tdo dkt katil sndiri..tp adik dia ni..dah 4 bulan..mmg tdo nak berkepit je..mkn mandi buat kerja rumah semua jd rushing..keja nak menempel je dkt kita..org kata sbb bau mak2 ni lain macam sikit dkt hidung baby..jd dorang blh tau bile mak nye xde..cume skrg relax lar sikit..sy susu kan ckup2 sblm letak die..& bg die tdo sblah abg die..bru lena..maybe bau sy ade dkt abg die kot..hehehe..xpe sis..in sha allah..makin lama nnt ok tu..

Anak sye 2 bulan pon mmg mcm tu. Tdo atas lengan je. Org ckp sye manja kn anak jugak tapi bile tepuk kt bawah x jalan nk tdo kt lengan jugak. Kalau dh tdo x boleh letak pon. Tapi kejap je tu sis. Ank sye skrg ni nk masuk 8 bulan ni jadi super aktif. X mahu kene pegang dah. Tapi bile nk tdo pandai cari mak die. Xpela 0-24 bulan mmg kite kene manjakan baby jugak. Abai kan jela. Even husband sndri pon ckp sye manja kan sangat anak. Xpe 2 tahun je die nk melepet kat kite

huaa..mcm bby sy jugak la..bby sy 2 bulan...nk tdo bawah ketiak...nk tdo kepit2...mlm hari xpe,sekurangnye blh la tinggal, tdo ats bantal sndiri...tp siang hari, tdo jap bangun, x sempat buat kje ape dh,kje kepit2 die je.haha..sbnrnye dari hari 1st lg nk brkepit, bile letak bwh hekk hekk bunyi,angkat letak ats lengan senyap terus...nk kate manjakan sgt tu x la,tp manja jugak la sbb lame tunggu nk dapat sorg ni..😆😅.

Mcm mana la baby xnk berenggang. Dia dh duduk dlm 9 bulan dlm perut mommy dia..pastu baru 2 bulan kluar, nk kena pisah.. mana bole.. dia rasa xselamat kat dunia luar. Thats why baby perlukan mommy. Baru dia rasa selamat. Smua baby sama..💕 My baby pun cmtu jugak🙈

Saaaameeeeeeee!!! Bby sy pun mcm tu, sy ke dapur automatik dia trus bngun. Nk tdo celah ketiak. Kalo papa dia jga, dia xnk tdo. Siap merenggek² lg. Smpai papa dia ckp "kecik ni xnk tdo dgn papa...dia xde bau ami kot"😅

Ank sy 1 bln lbh. Sma kes mcm nie.. Tido kna dukung jer. Ltk bwh @ baring kn kt tilam die msti die buka mata besar2. Nk bkepit ngn die jer 2 3 jam.. Smpi nk hidupkn dri sndri pun x smpt sbb sibuk ngn die jer

Sy smpai skrg masak & sidai baju smbil dukung anak. Anak setahun 3 Bulan da. Ramai gak ckp sy manjakan anak, tp betulla time ni jerla Kita nk anak bermanja ngan Kita. Biarla org nk ckp apa pn

baby ni mmg ada masa dia nk berkepit je.mcm baby sy ikut mood dia.dtg angin dia ok bole je tido diletak.xpe sis baby kejap je besar dah nnt.kita kepit je dia puas2.hehe..

Baby saya xnak berenggang dgn saya. Klu bgi pda mama die just untuk menyusu je. Klu menangis mesti kna bgi pd saya trus senyap n tido masa dukung.