Jaundice baby

Hello mommies out there... Kenapa kuning baby sy lambat nak turun.. da 2minggu lebih kuning tp penurunan kuning dia lambat sgt turun... Skrg kena refer pakar lagi nak scan hati baby.. risau sy kalau ada masalah hati ni...

8 Các câu trả lời

hello. banyak possibility kenapa lambat turun. baby saya pun sebulan lebih baru turun. pelbagai test dah buat tapi semua normal je. so conclusionnya mmg jenis jaundice physiology iaitu mmg jenis yg lambat turun. asalkan baby menyusu kerap, berat berak kencing semua normal, takde apa yg perlu dirisaukan. sampai ke hampir 2 bulan baru nampak hilang jaundice baby saya

2y trước

syukur doc da discard baby ..kuning da turun ke 87..so x perlu lagi ulang alik ke hospital.. da scan hatinya smua ok..tiada masalah..makasih tips nya smua ya.. baby 1st tiada pengalaman ni 😂

Baby saya hampir sebulan baru turun kuning . Sambil kerap menyusu , baby berak & kencing kerap . Boleh cuba mandikan baby dgn air sirap atau air cap badak . Pastikan pati sirap kosong tanpa gula atau kordial . Kerapkan pakai baby dgn baju warna merah . Saya buat mcm tu , selama seminggu sebab baru dpt tips mcm tu . Turun ke bacaan yg mereka nak . Lega sgt .

Anak sy 3 orang semua prolonged jaundice. Lahir premature. Sy berdarah O so mmg high risk utk jaundice. Ade yg sebulan, ada yg smpai 2 bulan jaundice. Lama-lama akan turun. Cuma mommy letih skit la asyik kna ulang alik kk atau hosp utk follow up

Hello. Kena tengok kekerapan anak berak dan kekerapan menyusu. Anak saya hampir sebulan baru turun kuning nya. Kalau berak kerap dan menyusu pun kerap, teruskan ya mommy. Kadang ambil masa

anak saya pun hampir sebulan kena. tapi SIL kata anak dia mandi guna ubat beli kat kedai cina cepat turun. Wallahualam. at the same time kerap bagi susu jugak

anak saya sampai habis pantang still ada kuning. sabar ye sis. sis kerapkan susu dy. insyaAllah cepat turun.

Anak sya pun prolong jaundice juga , kerapkan bagi susu spaya berak kencing jg kerap

Make sure kerap breastfeed & pemakanan sis masa berpantang yaa