27minggu 4hari

Hi mommies out there. Saya first mom. Saya nak tanya, saya perlu risau ke kalau rasa anak kurang bergerak. Contohnya harini dia aktif bergerak, esoknya dia kurang bergerak, tulat lagi rasa dia kurang gerak. Tapi still ada rasa dia gerak cuma perlahan je tendangan dia tu. Kita perlu risau ke tak ye ? Atau memang sebab dia dah membesar, jadi dia kurang bergerak ?

5 Các câu trả lời

Dalam buku pink, ada kena kira movement baby. Rasanya 28 minggu start. Nnti terus pi any clinic(yang mmg for ibu anak lah) kalau appt kk/hospital lambat lagi, boleh tanya nurse/ Doc macam mana nak kira pergerakan baby tu. Pergerakan kurang drpd yang sepatutnya mmg kena pergi jumpa Dr. Tp belajar cara nak rekod and tahu dulu okay.

masa 9am-9pm dia gerak sikit 5kick max tiber 3-5pagi sakan dia buat action joget smpi kita terbangun pagi buta terkencing2. nak tanda apa kat buku ehh 😅😅

lagi dia besar patutnya lagi kuat kita rasa dia gerak sebab Ruang makin padat, so bila dia gerak sikit pun kita dah rasa

perlu risau sis. skrg saya tgh alami. tahu2 +ve gbs 😔

perlu risau ye sis.. sy tau2 air ketuban kurang..