Share tips please

Mommies out there, blh tlng bagi tips tak mcm mna nk naikkn berat bdn yg normal masa preggy, sy nk msk 3rd trimester dh xp baru 1kg naik, skrg bb 49kg baru. Nk jgk nmpk chubby2 time pregnant. Sy kurang mkn, bdn kurus. Baby sehat n normal cuma sy nk bagi brisi je, ad tak minuman pape atau mknn pape yg blh bantu chubbykn diri?

2 Các câu trả lời

Dah kurang makan, memang lah berat kurang naik. So, lebihkan makanan drpd sumber protein dan lemak sihat juga serat sayuran. Kerapkan bersenam juga sesuai kehamilan

4mo trước

Thanks.

mcmna blh kurang makan.. saya asik lapar je haha.. berat sy pun naik sikit je mula2 sbb control mkn sgt (gdm) tp nurse ckp mkn je. nurse sarankan mnum susu 2x sehari.

4mo trước

Org kata klau dh memg lapar xblh nk tahan dh kn bila pregnnt xp sy ni kurang slera, rasa je lapar, mkn je pape xp sikit je mkn dh rasa knyg.. sy cuma bnykkn minum susu xp stakat ni takde lagi nurse tegur psl bb pulak. Sy baru msk 3rd trimester, moga2 pasni sy blh mkn bnyk, biya gemok, hahhahaa, jnji baby sehat.