Berat badan naik.

Hi mommies! Now tengah pregnant 29weeks. Tadi checkup doctor bising sebab berat badan naik banyak. Tak pasal-2 kena repeat minum air gula. Mommy-2 semua pernah alami tak mcm ni? Boleh share tips control makan tak ? Nak enjoy pregnancy pun tak senang ni HAHAHA!

2 Các câu trả lời

Pernah je. Hehe. Tapi nurse saya baik, tak marah2, tak bising. Dia cakap sambil senyum, kena repeat air gula 🤗😂 Berat saya masa 7 bulan (tak ingat the exact weeks) naik almost 10 kg from my previous monthly check up. Terus kena repeat air gula. Tapi Alhamdulillah normal. Takde gdm. Saya je makan tak beragak, tak hingga dunia sebelum berat badan naik mendadak 🤣🤣🤣

4y trước

haaa sama laa saya . 7bulan berat naik 12kg. Doctor la suruh repeat air gula. Sebelum ni minum air gula takda GDM. Sungguh saya makan tak ingat duniaa. Sekali makan nasi dua kali tambah 😓 air manis ni boleh kata hari-2. Hehe.

Byk kan mkn buah mcm jambu batu.. Kalau biskut pulak jenis yg biskut tawar tu.. Sy pun sama berat naik sampai terlebih2.. Doktor yg sarankan mkn mcm tu..