Kekurangan berat badan semasa hamil

Haii mommies..saya currently pregnant 30w anak no 2. Sepanjang 30w ni berat hanya naik 3kg saja. Then smlm pergi checkup Dr suruh ambil darah dan sample najis .untuk darah saya tahu ambik untuk thyroid. Mommies tahu tak kenapa sample najis diambil?? Saya ada bertanya dekat nurse untuk apa ambik sample najis tapi jawapan dia semua pasal kekurangan berat badan awak . Sepanjang pregnant ni bukan tak naik langsung berat badan .pernah 2 kali checkup berat naik sebulan 2kg .disuruhnya control makan. Btw berat anak dalam perut semua normal dr cakap ☺️

1 Trả lời

tunggu result makmal keluar dulu baru dpt tahu masalah sis. sy dulu pun berat tak naik sepanjang pregnant. Dr ambil darah utk test tyroid. tp normal ja bacaan. jd Dr buat kesimpulan berat sy tak naik sebab masa tu sy buat diet. sy ada GDM,sy buat diet ketat². no sugar,low carbs. sy betul² disiplin dgn diet sy. berat sy tak naik,tp berat baby sesuai dgn umur kandungan