Tapak Kaki Sakit

Hi mommies.. Normal ke sakit tapak kaki sakit time pregnnt? Tau pun d sebabkan jenis kasut/selipar?

3 Các câu trả lời

Normal. Salah satu solution gunalah kasut / selipar yg sesuai. Saya beli sandal asadi yg tajam2 tu bg urut tapak kaki dan kasut idaman yg sesuai untuk kehamilan (alas tapak kaki cushion lembut, kasut jenis streching ikut pembesaran kaki kita) . Harga mahal juga (bg saya mahal sbb 1st time beli kasut ratus2). Memang dah aim dari dulu lg. Kumpul duit dan tunggu sale hujung tahun, dan dptlah diskaun 30% masa YES. Alah membeli menang memakai. gitu.

Ya kdg2 selipar yg buat kaki sakit. Cari kasut yg lembut dan bergetah sis. Jangan cari kasut yg tinggi mcm highheels tu. Cari selipar/kasut yang Flat empuk dan lembut. Iaitu kasut getah yg lembut. Sy alhamdulillah jumpa yg best sangat. Memang selesa. Lembut je bila sarung kat kaki. Rm89. Kat aeon 😁

normal sis...kadang2 berat mempengaruhi..