BAYI 9 BULAN MENANGIS TIBA2

Hi mommies, normal ke baby saya umur 9 bulan ++ tengah main sorang2 menangis, marah skit menangis, ke sekarang baby tengah belajar kawal emosi? Saya mati kutu dibuatnya. Dah la takleh pujuk, makin pujuk makin kuat menangis

1 Trả lời

anak hanya akan mula belajar tentang kawal emosi pada umur 2 tahun. sebelum dari tu anak mmg tak pandai kawal emosi. mak ayah yg perlu kawal emosi untuk tahu cara pujuk anak. kena cuba cari punca kenapa, kena jadi kreatif dalam mengawal emosi anak yg masih belum tahu nak kawal dirinya