Boleh makan ke? Sy confius, tolong bantu saya

Mommies.. nk tnya kalau 13 weeks around something blh ka kita makan buah tembikai, jambu Batu dan minum air kelapa ya .. kita blh consume dgn lebih kerap dh ka ya?

9 Các câu trả lời

Semua y awk sebut tu boleh makan dari awl ye.. Tambah air kelapa.. Sangat mengarut yang ckp air kelapa buat keguguran apa smua.. Mitos.. Jambu tu ade zat besi.. Sgt bagus.. Tembikai pon sgt bagus..

2y trước

tqq sudi respond.. ha ah..sy confius .org kata air kelapa xblh consume..kdg2 tringin nk mkn..hee..tq tau ats jawpan

Boleh je. Tembikai bagus untuk air ketuban. Jambu batu bagus untuk apa ntah untuk baby (sila google) air kelapa je tak sure sebab ada yang cakap boleh ada yang cakap tak boleh.

2y trước

tqq sudi respond soalan sy.. alhamdulilah..nnti blh mkn.hee

boleh je sis . tmbah² jambu tu..tinggi zat besi, bagus utk naikkan hb.. takda masalah pun.. makan la apa pun, jangan berlebihan.. in syaa Allah baik² je

2y trước

tqqqqqqq for respond.. alhamdulilah..sblum ni xtau blh mkn x.skrg berani nk mkn dh.. sy pula first mom kdg2 xtau bnyak bnda lg..hee

sy elok jee mkn semua buah....harini jee Bru try betik yg dh masak....try la sikit2

2y trước

okey sis.. sy nk mkn nnti..hee..duk tringin nk mkn..thnks tau sudi respond

Boleh. Air kelapa pon bagus mmg boleh minum. Cari yang takde gula minum sejuk sejukk, fuh!

2y trước

tqq sudi respond.tauu..ha ah..tringin nk minum air kelapa dh sy ni.. cuma ad baca kata air kelapa awl hamil xblh minum..sy mcm konfius..hee .thnks awk

sy dri 5w makan jambu batu , okay je . cuma air kelapa tak try lagi .

2y trước

tqq sis sudi respond sy.😀

klau gdm tembikai tu tak boleh mkn byk..klau takde gdm ok je boleh

2y trước

tqqqqq puannn for respondd tau😀

boleh..saya pon makan semua. buah nenas pon saya makan sikit2

2y trước

tqqq for respond tau.. sy first mom..kdg2 bnyk bnda kita xtau confius..hee

blh syg buah ii tu bagus utk ibu pregnant

2y trước

tqqq for sudi respond.. nnti nk mkn.hee