First baby

hi mommies... nk tny la, anak sy sgt susah nk sendawa lepas mnum susu... bhye ke??

8 Các câu trả lời

Takde ape yg nk dirisaukan mami... Anak sy langsung tak pernah sendawa lepas susu...hahaha terus nk tido jer... Kalau di tepuk2 blkgnye utk sendawa, dia pula yg tido...geram taw...last2 sy bia je dia tak sendawa, tp terus tido...cmpai skrg umo dia dah 18bulan, mmg tak pernah sendawa 😂

kalau susu bdn takpe. asalkan dea kentut dah kira ok. sama jgk kalau minum susu formula. tpi kalau untuk yg minum susu formula kalau boleh bgi dea sedawa. kalau tk lps jgk make sure dea kentut. jnji keluar angin

6y trước

alrght sis... tenkiuu 4 the info... sgt2 membantu.. 😊😊

X jgk..kalau kta da bgi dia sndawa tp x dpt..x pa..bby sya pn msa kcik2 sdh nak sndawa..sya tepuk2 bkn nya sendawa tido lah pula 😊nti 6mth ++ dia da pndai sndawa sdri..

Its okay. My boy memang tak sendawa waktu 1-2 months. Kentut je meletop letop. Haha. Sekarang dah 4 months pandai meniarap dia baru pandai sendawa.

Its ok sis.. tp dia kentut kn..sy pnah tnya nurse then nurse ckp kalau dia x sendawa tu maknanya perut dia x da angin..

tak pe kalau dekat 10 minit tak sendawa bior ajelah letak dia elok2 nanti besor sikit dia pandai sendawa sndiri

Its okay..asalkan dah cuba tepuk bagi untuk sedawa... ada baby dah tepuk still x sedawa tu normal..

Sama sis..tapi sis tepuk2 jee belakang setiap kali lepas susu..