Pergerakan baby

Hi mommies. Ni first pregnancy sy. 17w dah. Biasa minggu keberapa boleh rasa pergerakan baby?

18 Các câu trả lời

Ikut org jgk yunk .. 17w sebenarnye dh rase tapi xkuat lagi ... Kalau bby bergerak awak akan Rasa nyeri kt ari2 ... Huhu i'm 1st baby 16w4days dh rase geli2 kt perut ... Lagi2 time daddy dye usap perut trs mengeras 🤭🤭 seronok sngt

saya 16w.. rasa cam buble gtu dkat perut.. mcm jtung tgh dupdupdup dkat perut... 😂 stempat jer.. belah kanan.. tnya nurse.. nurse ckp tu gerakan baby...

5y trước

haah.. baby la tu.. trasa mcm kena jentik slow2 kan.. hehe after 16weeks mkin kuat n jelas dia punya kick...

Duly time ank 1st 20 week bru rasa..tp 2nd ni awl pulak 13 week da rasa grk2..14 week da start mngeras..nasib bby blum tunjuk aksi tndang.hehe

5y trước

Ouh, yeke.. Rsa lega skit dgr.. Tq mommy

Tok 1st dalam 20weeks baru kita sedar sis..tu pun kadang confius tu gerak ke angin..die macam meletup2..🤣

Sy 17w dh aktif..kalau letak je tapak tangan,terasa tendangan nya.. 😊😄 16w rs mcm kena jentik..hihi..

Sy yg 1st 18w beby boy..yg 2nd ni lewat sikit 20w..xtau ag boboi k gegirl 😅..ke nk kbtulan

Sye 16w dh rase pegerakan baby 🥰 Rase mcm kene jentik kt perut 😅

Saya 17w dah rasa dah..mula2 tu rasa mcm gelombang2..makin lama akn rasa makin kuat

hihi jgn trkjut.. sy 9w dah rasa smpi sakit pinggang masuk emergency..

Kalau awal rasa tu,org ckp baby boy..kalau lambat baby girl..heheh