BELUM RASA PERGERAKAN BABY

Haritu check kk masa 15w nurse tanya dah rasa ke baby bergerak. Tak rasa. Now dah 17w pun belum rasa…ni 2nd child. Orang kata kalau 2nd pregnancy 14w+ dah boleh rasa. Mommies lain camne ?

4 Các câu trả lời

Hi puan, jangan risau. Kadang2 tu ada tendangan tapi tak berapa perasan mungkin sebab terlebih focus buat kerja or something. Jenis uterus pun akan affect ni jgk, saya retroverted uterus so lambat sikit rasa tendangan sampai week 20 keatas baru ketara.

sy 16w 4 days pula masih keliru tendangan bayi kah atau angin dlm perut. sbb blm tau beza.. bila tidak tahu ni..mmg sy akan fikir blm rsa jg..maklum lh first baby.

bergantung pada ketebalan perut juga sis