Kulit kering

Hi mommies. Need your help. Telinga my baby kering sampai mengelupas. Dah try macam macam cream and lotion tapi still sama juga. Boleh tak recommend apa apa cream or lotion or anything yang I boleh try lagi. Kesian tengok telinga dia depan and belakang mengelupas je sampai merah 😭 #advicepls #firstmom #firstbaby

Kulit kering
15 Các câu trả lời

Hi mommy. Sy suggest mommy pg clinic dulu. Mereka akan advice. Sy dpt cream dari hosp mcm yg dlm gambar utk kulit mengelupas dekat area belakang telinga anak sy sbb kulit dia kering dan gatal. Dia asyik garu ja. So sy letak nipis ja dan awasi dia agar dia tidak garu. If dia garu, cepat2 lap tgn nya.

cube ltk Vaseline tapi kna byk Kali re apply. atau moisturizer baby. lotion baby pn bole kna slalu re apply klau kering. ank sy pn alami tapi dia kerap Garu lg la smpai luke2. yg Luke tula xbaik lg sbb kering KULIT kn dia gatal

better bwk ank g klnik swasta jika puan mmpu tuk dptkn rawatan..nnti doc akn bg ubat sesuai tuk mslh yg dihadapi bg oitment cream or etc..tuk merawatnya .mg ank puan cpt sembuh..aamiin

Saya mcm2 cream guna sblum ni, ad yg menjadi, ada yg steroid, last2 ada pegi satu klinik dr suggest beli Vaseline, pergi farmasi beli Vaseline baby, Alhamdulillah kurang dah kering

anak saya belakang kepala yg mengelupas...telinga ada sikit² bahagian atas...saya guna krim snowy treatment lotion..telinga dah okey..tinggal kepala ja sikit²

1y trước

oooo ok Baik 2

Dulu anak saya cm nie saya pakai kan dia tasnemm skinzz ok sngt skjap je dah elok untuk ggit nyamuk untuk anak azema ok sngt pakai sket je tahan lame

Anak saya sebulan, dah mcm ni. Tp lg teruk. Better puan g klinik dlu. Sbb anak sy dah sampai ke dalam telinga, takut nanah kt dlm xnampak.

Cuba extra virgin coconut oil. Kalau baby terpegang dan masuk tgn dlm mulut, okay je. Kalau tak elok lagi, baik jumpa doktor.

kalau saya biasa letak Johnson's baby oil... lepas tu biar kan dulu, baru ambi cotton lap pelan² jangan gosok

ada bawak gi klinik tak puan? better gi klinik dulu. kenal pasti puncanya apaa. then baru boleh bertindak