Stroller baby wajib beli ke?

Hi mommies, nak tanya stroller memang wajib beli ke? And biasa sampai baby umur berapa tahun kita akan guna stroller ni ya? Sampai dia pandai jalan? Or lepas dah jalan pun akan guna stroller ke bila keluar? Sebab if memang stroller penting dan akan selalu guna, saya ingat nak invest lebih untuk stroller yang elok macam Hamilton etc. p/s: I’m a first time mom here, minta tips and tunjuk ajar ya 🫶🏼

10 Các câu trả lời

Klau sis dgn suami jenis suka brjalan .. beli stroller yg boleh pkai sampai baby besar . Mksdnya smpai dia umur 2 atau 3 tahun . Cth macam klau pegi mall , zoo atau tmpt yg byk walking distance , budak dia cpat letih . Saya syor sis beli jgak baby carrier sbb baby 8 blan ke atas dah boleh dduk . jdi baby carrier lg mudah . stroller ni hustle skit la . nak kena cari lif . Apa² pon , ikut pada lifestyle sis . Klau jenis tak brjalan sgt , dduk rmah je . Takyah beli pon takpe

Tgk pada sis, mcm sy anak first 3 stroller sy beli 😂 Sbb 3 jenis tue dia ada berlainan fungsi, g mall, outdoor & ringan.. No 2 xpenah pakai stroller 🤣 Sbb letih nk tunggu lift pastue dh reti duduk letak jew kt baby chair, n ayah eh suka dukung 😂 jd tgk pada sis juga.. ni sy pregnant no 3 kemungkinan xbeli lah sbb sy xguna pun 😅 dr pengalaman sy hehe

11mo trước

alhmdulillh ☺

saya beli stroller.. membantu jugak tambah2 lagi kalau kita sorang ja bawak anak utk g check up.. atau pegi mall, letak ja anak dalam tu..kadang2 kakak dia ke letih pun tumpang duduk dalam tu.. jd stroller ni good invest jugak cuma jangan beli yg jenis saiz besar dan berat... beli yg ringan ja.

Saya pun firstmom, saya standby baby carrier yg ikat pinggang tu, carseat & magic stroller yg senang lipat. Ramai pakai mcmtu skrg, jikat mudah & pakai lamaa

Wajib juga sbb sampai up to 4yrs boleh guna. Kadang2 kita pun penat nak dukung & boleh tidur kan dalam tu if kita berjalan/makan kat mall ke

sy beli stroller. sbb sy pernah kluar mmber bawak baby. penat ye nk dukung 😂. tp su beli y compact lightweight sng nk sumbat dlm kete kecik.

ikut juga la, ada stgah budak suka duk dlm stroller, ada yg tak. kalau awak suka bjalan n tak larat nak dukung bole la beli.

Macam saya, husb nak beli. Sebab kalau kemana mana berguna juga boleh baby duduk berehat dalam stroller. Boleh baring. 🥰

Kalau saya beli sbab saya and husband jenis suka berjalan. So kena ade stroller 🤣

Anak saya umur 3 tahun, sampai sekarang pakai 😂😂 xkuasa nak dukung.