menyusukan newborn

hello mommies, nak tanya. skrg anak saya dah masuk 20 hari. kuning pun dah tak ada, dah discharge. jadi kalau waktu malam, perlu ke kejutkan anak menyusu setiap sejam/dua jam? atau cuma bg susu ikut demand baby? please help#firstbaby #firsttimemom

6 Các câu trả lời

ikut demand baby sis. baby akan bangun bila dia lapar. most probably memang akan bangun every 2-3 hours pun. tidur pun penting untuk tumbesaran juga 😉

ye kne kejutkan..sy bb masuk 2 bln pn sy nyusukan waktu mlm walau die dlm mamai..sbb sy nak dapatkan berat badan bb y cantik.

Kena sis. Mesti kejutkan utk bagi susu. Baby dalam fasa membesar tu.

perlu gerak baby menyusu 2jam sekali dear. baby baru 20hari

masih lg bg susu gap 2 jam..baby pun kdg bgn waktu mnyusu..

saya dulu buat lagi sis, lagipun kecik lagi,