Baby Besar

Hi mommies, nak tanya sini ada pengalaman baby besar tak masa scan? Saya skrg 36w, katanya da 3.4kg. Saya takut 😭 Betul ke ni🥹

8 Các câu trả lời

Sy first time mom . Tapi anak baru 2.3kg masa 35 minggu 😊 tapi mmg family sume klau ngandung pon mmg tak lebih berat 3.2kg sumenyee. Tu pom doktor kate sptutnye brt baby 2.4-2.5kg masa 35 minggu sptutnye. Alhamdulillah bila ukur growth scan sume dalam 34 minguu sumenye..

Sy la tu sis. 34weeks dah 3.0kg. Smpai 3x kna minum air gula tp lulus xda gdm. Dr siap kata perut awak mcm org nk bersalin dah 😥 Takut jugak ni sbb 1st time mom kan..

Saya pun 36w jugak. Memula scan kat hosp 3.3kg, tp esok ya scan lagi skali dkt kk 2.6kg pulak. Scan tu mmg anggaran je rasanya so kita tawakal jela

Sy 36w baby berat 3.3kg.. ada GDM tp x de la tinggi.. LG 2 minggu ada appointment hosp, time tu doc decide nk bsalin normal atau czer.. ermmm

Saya masa 33 weeks berat baby 2.7 kg , skrng dh 35 weeks tak thu berat bby brpe dh , lepasni ade app dgn pakar o&g pulak 🫠

berat yg kita dpt masa scan tu adalah anggaran saja, nnti dah lahir akn ada - + berat baby tu.

kdg2 scan tu just anggaran.. kurang or lbh.tgk scan blk nnt camne

sy anak first scan baby 3.5.. wktu kuar 3kg je