36w berat baby 2478g

Hi mommies nak tanya kalau 36w berat baby tak sampai 2.5kg tu tak normal ye? Baru lepas scan dengan MFM doc minta repeat scan lagi 2 minggu. Risaunya macam mana nak naikkan berat baby dalam kandungan? ##firstmom #bantujawab

4 Các câu trả lời

Bergantung pada tahap kesihatan si ibu. Takpe, ikut kata doktor sebab every preggy mommy tak sama. Macam saya 36 weeks, 2.1kg. Normal untuk saya. As per my gynae, nak naikkan berat kena ambil high protein diet. Tapi better awak consult doktor dulu.

Sy 37w pon 2.5kg ja sis..doc tak kata apa pun jgn risau sis.

iibu jgn stress2 bgi kesan dekat prkembangan baby 🥰

biar kecil senang bersalin xde jahitan