Jarak breastfeeding

Hi mommies.. nak tanya mommies yg df, kalau tghmlm kena kejutkan bby utk menyusu jg ke ye? N lepas menyusu berapa jam plak masa kna gap utk bby mnyusu smla?#pleasehelp #ingintahu #bantusharing #firsttiimemom

2 Các câu trả lời

usia baby awak. if baby dah sebulan keatas tak perlu gerak. just follow demand baby awak sahaja. ada baby demand mmg setiap 1@2j sekali akan bangun nak susu. ada baby 2@3j sekali bangun nak susu. mcm baby sy setiap 3@4j sekali akan bangun nak susu. dr dia sebulan lebih sampai sekarang dh nak masok 9m

12mo trước

sama2 awak😊🫰

2 jam. Esp dlm pantang. Lg kerap lg byk susu. 😍

12mo trước

tak pe pon awak. pengeluaran susu badan kita terhasil ikot permintaan (demand) dari baby kita. tak perlu pump if mmg baby directfeed. susu xkan berkurang if demand dn supply awak jaga 😊. baby sy bangun 3@4j sekali. selalu mlm jarang sy pump. usia baby dh nak masok 9bulan.