Morning Sickness

Hello Mommies, nak tanya mcm mana nak stop morning sickness. Banyak munta and sakit kepala.

7 Các câu trả lời

Selalunya akn hilang dgn sendirinya .. Saya 16weeks baru semua alahan sakit kepala,kembung ,mual tu hilang ,18weeks baru blh mkn mcm biasa .. Tp kena mkn Dan minum jgk klo tk nti kena masuk wad ,masuk air ..lg sakit.. Masa sakit kepala Dan mual tu ,saya sapu minyak angin ..legalah sekejap . Sis kena mkn .. sikit² pn tk pa ,utk tenaga sis Dan perkembangan baby ..

Xboleh stop unless kita tahu penyebab nk muntah tu.. Contoh mcm xtahan bau colgate, jd bertukar ke ubat gigi lain.. Klu selalu rasa loya cuba bau limau kasturi atau vicks.. Try la dulu sbb lain org lain sickness die.. Biasanya masuk 2trimester dh x ada morning sickness atau berkurangan..

Masa i mengandung morning sickness pun teruk juga tapi dah mau masuk 4 bulan dah tak de, hilang sendiri. So, dont worry yerr...Try makan buah masa pagi. Janji lapar then makan je walaupun tak de selera kan.

Makan awal waktu dan jaga jgn makan pedas atau berminyak.. Minum banyak.. Rehat cukup.. Mabok tu biasa.. Bawak rehat atau baring.

Sy suka makan epal ja..jgn bg perut kosong..2nd trimester dh kurang morning sickness

Dia akan hilang sendiri 20w ke atas

nnt hlg sndri sis..