Breastfeedh

Hi mommies! Nak tanya kandungan berapa minggu ya baru susu keluar? #ingintahu #firstbaby

6 Các câu trả lời

susu ibu ni ada byk fasa. colostrum adalah susu awal yg mula dihasilkan semasa ibu mengandung 16minggu. selepas melahirkan, colostrum akan keluar masa baby hisap.colostrum ni pekat, melekit,kuning jernih. pada hari 3 ke hari 5, dikenali sbg susu peralihan.warna berubah dari kuning ke putih. hari 7 keatas, susu matang terhasil terdiri dr foremilk dan hindmilk.☺

Sy anak 1st hari tu lps bersalin baru keluar hari ke 4-5. Anak lahir nnt terus je bg breastfeed utk galak kan demand susu & try cari support group utk breastfeed utk lebih info pasal susu ibu

saya masuk 5 bulan tu dh keluar susu , skrg 6 bulan , susu pun makin bnyk , tnye nurse , nurse ckp tu normal

dpends bdn sseowg tu sis..ade yg kuar time preg ade yg kuar time lpas bslin

saya lepas bersalin br kluar air susu

depends