pregnant ke ?

Hi mommies. nak tanya kalau mcmni konfem prgenant ke ? Bulan 12 last period. Bulan 1 ada scan mmg kosong rahim nipis. Bulan 2 tiba tiba mcm lekat. tp taktahu mcm mna nak kira brpe minggu. nak pegi checkup mcm takut nanti doc anggap miscarriage sbb last period jauh sgt. tq mommies 🫶🏻 #SeriusTanya #FirstPragnancy #bantusharing

pregnant ke ?
8 Các câu trả lời

irregular period takyah takut2. bagitahu je la last period bln 12, nanti scan blh tahu, due date ikut saiz janin. sy dulu 4bulan lepas last period baru 1st scan kat kk buka buku pink. 2 3 kali scan baru confirm bila duedate.. nti masa checkup bulanan kk tu kalau tgk nurse duk kira period cycle tu bgtahu je takleh ikut period,kena ikut scan doktor..

saya pun mcm sis.. last period bulan 12.. tapi scan dlm 7weeks xnmpak Pape.. smlm repeat scan.. alhamdulillah nampk kantung n janin.. so disebabkan period Sy jauh sgt dr usia janin , repeat scan 2minggu lg... double confirm due bersalin..

4mo trước

hehehe okey awak. saya pun baru nak pergi checkup harini

kira dr hari 1st last period awak.. contoh last period awak 1/12-7/12... amek tarikh 1/12 tu.. klu last period awak bln 12, mksd nye skg da 8 weeks+, klu scan da bley nmpk dah..

4mo trước

tapi bulan 1 saya dah pegi checkup awak. mmg kosong xde apa apa. rahim pun nipis. bulan 2 ni baru ada, mungkin tak sampai 8weeks lagi.

pergi je scan swasta. cakap xigt bila last period. ckp nak sahkan kehamilan😊. nnt doctor bgtau berapa week

4mo trước

betul tu betul

sy mcm ni jg..last priod bln 8.. ingatkn bln 9 tu da lekat sklinya bln 10 bru pregnant..g scan time tu bru 6w☺️

4mo trước

alhamdulillah ada jugak yg sama pengalaman. tq awak❤️

dr xkn mrah dia cuma nk thu bila hriprtme priod n last priod

period on time sblm ni?

4mo trước

period tak teratur biasanya lambat 5/10 hari cuma bulan lepas je tak dtg period sampai sekarang

Ya