Pad dalam pantang

Hi Mommies nak tanya. Hari keberapa momies dah tukar pakai pad yang biasa ye? Keras tak rasanya? Sekrang hari ke-7 masih pakai maternity pants lagi tapi ingat nk start tukar pakai yg librese overnight tu je? Keras tak ye. Nak cuba takut 😅

16 Các câu trả lời

sy pakai pad bersalin yg panjang tu dalam ward saje, balik rumah pakai pad yg biasa2 pakai je la sbb sejenis minum air byk pastu kerap la kencing..bila kerap kencing kerap la tukar pad.pastu bila darah dh x byk keluar, pakai pad x keluar, x pakai pad keluar pulak darah,so just pakai spender je, darah kne spender je la, main tukar2 spender la pulak.

libresse ok, lembut sikit dr kotex.. sbg org yg xtahan sakit, sy pkai overnight tu lame gak smp luke da cantum 😂ikut keselesaan sis sbb ketahanan sakit stiap org berbeza.. sy mule2 pkai adult diaper tu smggu gak tp nurse suh tuka pkai pad sbb diaper tu tebal, kurang pengudaraan jd luka lmbt kering..

saya dah Hari ke 17.. masih pakai pad maternity tu.. Hari tu hari ke 5 Cuba pakai yg biasa .. tp,jahitan terbuka pulak... saya kena jahit kali ke Dua.. dari lps jahit tu,xberani nk pakai pad lain lagi, walau darah dh tinggal sikit sgt2.. tp still xberani😅.. jadi trauma hahaha..

Sis normal ke, kalau normal pakai yg pureen tu, lembut jee, kalaau nk beli pad yg biasa kita pakai, pakai yg dia tulis maternity tu, kalau pakai yg biasa tu, nyilu rasanyaa. bagi saya la, tapi kalau sis try dlu, kdg org okey je pakai

saya 2nd day masa kat rumah pakai yg pad biasa dah..bbrp hari pakai yg overnight, pastu yg 32 cm tu je. tak beli pun maternity pants pads

12mo trước

tak try kita tak tau.. if ada rasa tak selesa tukar je la blk mana yg selesa je.. jgn takut2 la puan.. hehe

ikut badan juga sis. saya pakai yg libresse sakit gak kat bahagian jahitan, pakai yg brand madame sedap sikit bhgian jahitan tu xrasa sakit

Saya dr melahirkan pun mmg terus pakai pad biasa librese overnight tu. Selesa pakai yg tu lagi dr maternity pad😉

saya pakai maternity pants waktu dekat hospital je , balik rumah pakai pad biasa size 32cm hari ke 14 dah tukar ke 24cm

12mo trước

Tq sis

Tak keras la. Lebih kurang sama je. Saya mula pakai pad overnight bila darah dah keluar kurang sikit.

12mo trước

Tq sis

Sy dri hari pertama dekat hspital dah pakai pad biasa . Tapi jenis panjang lah .