maternity pad

nak tanya,kalau pakai pad overnight biasa pun tak ape kn..mcm kotex etc....

15 Các câu trả lời

Boleh sis & lebih jimat. Saya pakai librese overnight yg panjang & lebar bhgn belakang tu. Baru tak tembus kain. Kalau tak kesian kat mil nak kena rendam & cucikan kain & cadar yg terkena darah tu. Sy pakai pun seminggu je lepastu da pakai pad biasa sebab darah makin kurang. Tapi pakai dengan seluar dalam yg lebih besar sikit dari saiz biasa baru xsakit kat tempat jahit tu. 2 kali bersalin, 2 kali juga 2nd degree perineal tear. Dan saya tak pernah guna maternity pad. Just overnight pad & seluar dalam yg besar sikit je.

Boleh xde masalah.. tp klu sis ada masa sempat lg utk apply sample tena @ certainty sis apply la pants adult tu. Klu dpt bersalin normal pakai pants ni sgt selesa. Perut yg bergayut selepas melahirkan tu dipegang kemas je dgn getah pants, mcm ala2 bengkung. sy pki je sblum CL dtg pakaikn bengkung tali tu.

ikut keselesaan sis...sbb pad period dgn maternity pad...ada beza dekat pad tu..mcm pad period ada garis² dekat pad(bgi drah flow ikut lorong pad dan xbocor)..pad mternity,lembut sikit dri pad biasa dan xdak lorong²...tkut xselesa dkt luka(normal)...

xkesah asalkan menyerap darah. tp bergantung kpda keselesaan sndiri jela. mcm sy lepas sminggu pkai pad biasa pastu luka jahit pedih bergesel dgn corak2 pad yg tggelam timbul tu. bila pkai pad maternity baru selesa sbb lembutt

pad kecik pon xpe.. pad pape yg awak nak pon boleh. janji awak selesa dan kerap tukar. jimat pon jimat. beli pad maternity, dah lah mahei..sikit.. dh lah kena kerap tukar. ah xbaloi2

boleh je. saya pakai overnight brand sofy. serap baik dan tak rasa berlengaz basah dengan darah kat pad tu. dia serap terus masuk,

sy guna pad libress overnight jer sbb kita akn kerap tukar & kena kerap tukar tuk elak rasa x selesa, ruam & jangkitan kuman

saya pakai yang pants, x bergeser dgn jahitan.. pki maternity pad kdg2 tertekan dekat tempat jahit.. seramm rasa dia.. haha

Boleh je sis, sy dulu dua² anak sy tu sy guna pad biasa je.. Kalau yg overnight lagi Best sbb dia panjang & lebar..

Boleh jaa . Pakai yang pants punya lagi mudah . Saya pakai tu drpd bersalin di hospital sampai habis darah nifas .