Ibu Runsing

Hi mommies.. Nak tanya.. Anak saya 4tahun tp belum pandai kenal betul2 nombor dgn abjad lg.. Thn dpn nk hntr tadika dh.. Risaunya saya.. ?Sy mmg ajar dia hari2.. Tp dia mcm xberminat nk blajar.. ?

1 Trả lời

Anak saudara sy umur 5 thn xkenal abjad..dia masuk tadika then ok dh. Smart reader. Mommy ajar smbil nyanyi la senang nk ingat. Kalau dia suka dinosaur,tunjuk abjad yg Ada dinosaur. 🤭 Sy ajar anak sy membaca, buku semua ada gmbar kucing. 😂

5y trước

Emm.. Dia pyh nk ingat jgk..ulang la byk kali pon.. Baca alif ba taa tu dia igt lak..haha..