ANAK FIRST

Hi mommies, masa mommies bersalin dulu berapa banyak beg mommies bawak ye? Ada yg satu beg je ke? Campor'2 barang baby sekali 😅 #anakfirst

28 Các câu trả lời

Satu beg je. Campur barang baby dgn mummy. Sebenarnya takyah pack baju baby banyak pun. Pack baju utk pakai hari keluar hosp je. Sebab bila kat hosp, baby dgn mummy pakai baju hosp je 🤣 tp ni sy waktu kat hosp kerajaan la. Hosp swasta sy taktau macam mana

1beg saja..sy baru bsalin kat hosp shah alam..dorg minta baju baby LB saja..pampers n wet tisu kena byk..pastu pakaian ibu spsg balik..pad kena byk..suar dlm pakai buang sy bawa 10pc..

1 beg mama, 1 beg anak, 1 bakul utk minuman, pinggan cawan biskut, tp dgr crta dr kwn bsalin msa pkp semua kna urus sndri lbih baik kurgkn agr mudah nk mengemas nk mbawa slps discaj

Bawak 2 beg. 1 beg mak 1 beg anak. Tapi sebenarnya boleh campur je. Duduk hospital pakai baju hospital. & kalau takda apa2 masalah baby pun sehari dua je dekat hospital

I beg siap semua. tapi tak pakai apa2 pun. semua pakai hospital punya. dia org pakai pampers dgn wet tisu je yg sy bawa. baju baby pakai masa discharge keluar

Blm ada pengalaman tp kakak ipar sy ajar buat 2 beg. 1 beg Labour dan lg 1 utk warded. Brg ibu dan baby sekali kan tp asingkan plastik serta labelkan.

Masa tu sy bw byk siap sedia tkt lm..tp xpki pun bju baby yg sy bw cz dh ad kat hospital smpi balik hospital bgi 1set bj baby Sy brsalin kat swasta

Saya pun bawak 2 beg. 1 mummy 1 baby. Tapi 1 pun xbuka. Lenggang kangkung saja. Depends on where you gonna deliver your baby.

Sy bawa Dua beg.. beg baby n mommy... Kalau xnk bawa banyk brg bole je bawa satu beg..cmpur2 brg mommy n baby

saya bawak 2 beg . satu beg ibu dan anak . . satu beg kecil utk labor room ataupun masukkn dlm ziplock bag. .