perut berangin; 18 minggu hamil

hi mommies, maaf ya saya nak tanya. saya first pregnancy, about to be 18weeks. lately ni saya selalu sangat kembung perut, berangin. bila nak buang air (maaf ya), selalu terkentut sampai tercirit 😅 ini normal ke atau saya perlu risau ya? sebab next kk appointment saya lagi 2 minggu. #1stimemom #advicepls

1 Trả lời

Normal. Awk jangan biar perut kosong. Kena kerap makan dlm kuantiti yg sikit. Kalau boleh elakkan makan yg pedas dan berangin.