Nak bersama dengan suami

hi mommies. kandungan saya baru 5weeks saya nk bersama dengan suami saya. sampai terbawa bawa mmpi bersama dgn suami. suami saya ckp tak bahaya ke untuk kndungan. dia tak berani tapi saya pula nak😞 seeloknya boleh bersama weeks ke berapa ya

31 Các câu trả lời

sy dlu brsama suami msa kndungan 1 buln lbih. sbb 1st time pregnnt, and sy xtau pun actually bahaya utk brsma d awl kandungan..lpas brsma tu trus bleeding, prgi emergency, doktor pakar sruh bedrest sja n bg ubat kuat rahim (threatened miscarriage) . pstu jmpa nurse KK, dia nasihat jgn dlu brsma suami smp trimester ke 2..kndungan 5 buln 2 mnggu bru sy start brsma suami😅tu pun tkut2😅 alhamdulillah baby kuat and survive. skrg baby dh umur 4bulan lbih sdg praktis utk meniarap😂🥰

sy pernah gugur masa kandungan baru 5weeks & saya rasa mungkin sebab bersama... keluar spotting lepas bersama, saya pergi klinik doctor suruh makan ubat kuatkan rahim, lepas 2 hari bleeding teruk n complete miscarriage...sekarang tengah mengandung lagi 19 weeks & saya lebih berhati2, memang x bersama masa awal kehamilan kali ni

Slow motion je masa bersama.. Sbb x tahu rahim kita kuat ke tak.. Ada org mmg lasak.. Harap rasa hormon seks meningkat tu tanda badan kita ok. Sy dr sebelum tahu pregnant, awal pregnancy sampailah skrg pun mmg aktif bersama, xde pantang hari. Alhamdulillah semua baik2 shj.. Cuma lebih berhati-hati & slow shj.

Haha mcm sy, laki takut nak bersama risaukan baby 😂 tp sy masa awal ngandung mmg tak berani lg nak bersama. Dlm 8week ke atas baru start tp tu pun tak kerap, sbb kdg2 feeling mcm tk sama dgn masa tak ngandung, yg penting jgn ganas2. lepas bersama kalau tak ada effect apa2 alhamdulillah.

2y trước

hahaha betul tu. feeling die brcmpr tkt tu. rsau bby kan awak🤣

Takde masalah pun tapi kena hatihati, slow dan jangan kerap. Kalau ada rasa salit stop terus. Jika berlaku pendarahan pergi emergency and tunggu kandungan besar sikit baru boleh bersama. Ikut pada badan, keadaan rahim dan kandungan masingmasing. Awak lagi kenal badan awak. Semoga membantu 🌼

kalau sy InshaAllah yakin rahim kuat. sbb sebelum ni mmg kerja outdoor. takda masalah keputihan + xda spotting/bleeding. jadi dari awal prgnant dh try brsama dgn husband. tp tetap tny doc + gugel apa yg patut.. bila 1st try xda masalah apa jadi teruskan mcm biasa. Alhamdulillah dh nk masuk 7bulan.

sy awal2 pregnant bnyak bersama. Alhamdulillah xd apa. ni dah nk msuk 3rd trimster dah malas . bloating sana sini😂 lepas makan bnyak nk rest kasi mknn hadam punya lama. rasa bersama tu sminggu 2 kali je.

ahahahaa rsau ni. boleh tp jgn gairah sgt la. jgn kuat sgt kng tkt bby kt dlm tu . angk bhye jgk klau awal ni. sye 4bln ni pon rsau nak brsme😅. mmg ada nak. tpi tkt sbb bby kt dlm. sbar ye tgu die dah bsr skit🤣

Sy dh 6 bulan pun suami tak berani sentuh 😂 setakat manja2 gitu ja.. dia mmg takut kalau tersakitkan sy @ bby.. sy ni merasa mcm nak tpi bdn tak mampu sbb perut makin besar, sakit sana sini 😂

2y trước

tulah suami saya kalau sampai beranak tak bersama pun dia kata tkpe. dia okay je saya pulak yg tak ok🥺 smpai terbawa bawa mmpi bersama dgn dia

Sya dh 24 weeks..dri mula thu Sya mgandung Smpai skrg suami Sya tk berani nak bsama..kami sma2 risau..takut apa2 kn..sbb baby first selama 6 tahun khwin..tapi nasib suami Sya memahami..🥰

2y trước

sama .skrg da 18w xpnh bersama lg.risau..wlaupun ni anak no3.tp disebabkan sy ttc 4tahun untk dptkan bby ni.jd suami lebih berhati2 dan faham.huhu..byak cara lain nk puaskan suami.haha