Crying no reasons 😩

Hi mommies! i nak tanya lah. sekarang my daughter 1y 8m. Haritu dia demam sekali, tak teruk cuma ada ulser je. after demam kan, dia takboleh gi mall & etc. sampaikan pergi rumah nenek/saudara mara pun dia nangis selop. or i bawak pergi rumah kawan pun dia nangis. padahal sebelum ni okay sangat sangat je. baru2 ni i ada pergi mall, masuk je pintu mall memang menangis nak balik. Kenapa ya? Hope mommies semua boleh bagi cadangan. Please. penat jugak dia macam ni 😢😢😢 sebelum demam semua okay je, gi mall, jalan2, rumah orang, klinik pun. tapi kan mommies, kalau i bawak gi playground ke, indoor playground, swimming pool dia okay pulak. 😭 #firstmom #ingintahu #bantujawab

1 Trả lời

a child never cry for no reason. there must be a reason cuma kita yg tak tahu dan kena figure out apa sebabnya. anak umur ni dah boleh ajar tentang feelings. bila anak dah tahu pasal perasaan, senang dia nak bagitahu apa dia suka/tak suka. anak dah pandai respon pada soalan tak? kalau dah cuba tanya soalan yg dia boleh cakap ya/tak atau angguk/geleng. “harini kita pergi rumah nenek ye, lama kita tak jumpa. mesti best kan?” “petang nanti kita pergi playground, seronoknya boleh main sama sama kan?” “tadi masa pergi mall, pastu awak nangis, awak tak suka ke?”

3d trước

Hi momies! i baru boleh buka app TAP ni. Sorry baru tengok ur komen. Okay momies, i'll try my best. pasal anak respon tu, Alhamdulilah ada hari dia respon dengan baik, ada hari tak😂 Tapi the situasi still the same. still tkboleh pergi rumah orang. 😢 kadang kalau paksa pergi, dia menangis macam ketakutan macamtu. :(