KURANG BERAK LEPAS MAKAN SAYUR

Hi mommies, Help 🥹 nak tanya normal ea anak berak sekali ja lebih 24 jam ? Sebab baru start makan bubur + brokoli, lepas pada tu macam jarang berak. Biasanya sehari minimum 2 kali mesti berak banyak. Tapi lepas makan bubur kosong + brokoli jadi jarang berak. First mom here 🥹 sudi share ✨ #bantusharing

5 Các câu trả lời

Normal, yang penting tekstur najis dan warna najis dalam kategori normal. Min buang air besar 1x sehari. Brokoli+nasi kurang sesuai sebab dua2 adalah karbohidrat. Nak buat kombinasi nasi+brokoli boleh, tapi kena tambah sumber protein/fibre/lemak yang lain juga. Contoh nasi+brokoli+ayam+tomato. Bagi anak buah juga untuk melawaskan sistem penghadaman. Antaranya - Pisang - Betik - Buah naga - Epal - Prun - Pear

Normal je 😄. Anak sy pun masa day-3, sy kenalkan nasi + brocolli. Tp time ptg sikit sy akan bg dia buah mcm buah naga/pisang/mango/steam apple. Then alhamdulillah anak berak ok je. Anak sy pun berak sehari sekali

Baby sye pun cam tu. Last sekali sembelit 😭 If ada cara yg work for you, please share mommy

Kdg2 anak saya pun mcm tu jgak

ank sis full bf ke ?

4mo trước

normal je sis. ank sye pun bf, kdg2 pun berak 3-4hari skali.