Susu formula newborn

Hi mommies, first time mommy here alhamdulillah baru melahirkan 2 hari lepas. tapi tengah belajar breastfeeding lagi so kadang gilir dengan susu formula. nak tanya ya kalau bancuh susu formula untuk baby 6oz tahan berapa lama ya kalau susu tak habis minum? boleh ke bagi lagi bila baby terjaga 2-3 jam kemudian? mohon tunjuk ajar 🥹♥️ thank youu #firsttimemom #bantusharing #advicemommies #ingintahu

2 Các câu trả lời

susu formula tahan 2 jam suhu bilik, tu pun kalau baby belum minum. kalau baby dah minum walaupun sikit, boleh tahan 1 jam je. baby newborn ni minum 1-2oz je. setiap 2 jam, minum susu. kalau bancuh terus 6oz, baby minum sikit, pastu lagi 2-3 jam baby minum lagi, tu dah jadi susu basi.

9mo trước

ok thank you mommy! 🙏🏻🙏🏻😭