KEPUTIHAN SLPS BERSALIN

Hi mommies! First time mom ni. Sy baru lepas bersalin, 3 bulan da berlalu. Sy perasan lepas habis darah nifas, keluar keputihan warna hijau. Sy ingat normal, tp bila da kadang gatal and kadang tak tu rsa abnormal. Warna hijau mcm hingus. Tak bau, cuma sy tak selesa. Da jumpa doktor and kena bg antibiotik, still takde berubah. Sy wonder mmg mcm tu ke kalau da lepas bersalin? Skg masih ongoing check up. Ada tak mommies yg experienced benda sama? Boleh share? #sharingthoughts #firstTime_momhere #keputihanabnorlmal #keputihan

2 Các câu trả lời

Pemakanan macam mana? Elakkan makanan dan minuman bergula. kurangkan makanan dan minuman sumber karbohidrat. Makan yogurt Greek plain. Jaga kebersihan vagina dgn betul. Tiada pencuci vagina. Guna air bersih shj. Basuh dari atas ke bawah. Guna breathable cotton panties. Jika ada amik apa2 supplement tanpa arahan doktor , stop dulu. Buat rendaman vagina dgn air garam utk melegakan kegatalan shj.

sm la tp sy xgatal..cume xselesa..xthu mcm mne nk buat