Limau Mandarin Cina China

Hi mommies, esok raya Tahun Baru Cina. Mesti ramai yg dapat limau Mandarin ni kn? Nak nak lagi kalau time mengandung, terliurrrrr je tengok😂 Tp banyak terbaca yg limau import dari China ni akan diawet dulu dgn bahan kimia utk bagi tahan lama. Tak elok kalau makan byk2. Kalau nak makan pun, kena basuh dulu kulitnya sebelum kupas. Tp sy ada la makan juga 2 3 biji, cicah dgn garam. Sedapppp tp takut nak makan byk2. Plus, time pregnant kena extraaaaa precautions. Mommies makan tak limau ni?😋 #gongxifachai2022

Limau Mandarin Cina China
8 Các câu trả lời

masa saya 8 bulan, saya makan sebiji, terus cirit-birit teruk. kali ke-2 try lagi makan sebiji, sama gak cirit-birit. tak boleh tidur, perut memulas. terus serik nak makan.

2y trước

Kesiannya awk. Mungkin awk alah pada buah ni. Nanti tukar try buah lain ya.

sy hari2 mkn x bahaya ke?sbb mkn ubat zat besi. jd loya, sy baca kna telan ubt ngn juice oren ke epal. dh xd lps telan sy mkn sebiji. sehari dua kli. xpe ke

2y trước

Makan ubat dgn jus tanpa gula. Nak lebih baik, perah sendiri jus tu esp jus citrus. Kalau makan buah mcmtu je pun takpe, mmg disarankan mkn byk buah2an

Sy pernah mkn tapi ya Allah berulang balik ke tandas ada dlm 6x lembik sendiri lepas tu. Tobat taknak mkn dah

2y trước

Kesiannya.. itulah, ada badan org yg alah pada certain buah. Maybe juga sbb ada kandungan bahan kimia pengawet tu. Nanti awk try makan buah lain pula ya

Saya makan 😂😂. 2-3 biji jugak. Ada sekali tu muntah limau 😅. Penat makan keluar balik

2y trước

Haha awk mkn byk sgt kot. Tak pun sbb badan awk alah kt buah ni. Lpsni try tukar buah lain pula ya

Saya mkn sebiji selepas lunch, dinner pun sebiji. lgpun sy gdm on diet, kena jg juga 😊

2y trước

Sy asal lapar je mmg kudap2 buah, tp buah Mandarin china ni sy jarang makan sbb terbaca byk isu kimia 🤭

Sy boring2 makan limau ni..sedappnya makan😂 ok la nk stop pasni..sbb asl mkn batuk😝

2y trước

Ya ramai yg sy baca katanya batuk lps makan buah Mandarin china ni sbb ada bahan kimia disalut pd buah. Lepas ni awk kena basuh kulitnya sblm makan ok.

mkck sy pernah melantak limau, kebetulan tktau dia ngah pregnant, gugur...

2y trước

Innalillah waina illaihirajiun, belum rezekinya. Moga ada rezeki yg lain. Aamiinn

alhamdulillah sy mkn xde jd ape².. ikut badan kot, setiap org x same..

2y trước

Betul. Sy pun tak jadi apa2 sbb basuh tangan lps kupas, takut bahan kimia melekat kt tangan 🤭