Tips Naikkan Berat Badan Bayi

Hi mommies. Boleh share tips mcm mana nak naikkan berat badan baby? Anak sy dh 3 bln baru 4.5kg. :( lahir kecil 2.4kg shj.. Sy bagi susu formula sbb susu badan sy sgtlah kurang. Ada suggestion susu formula mana yg ok utk tambah berat? Atau ada tips utk kerapkan baby minum susu? Sy first time mom. Terima kasih sudi bantu ❤️

23 Các câu trả lời

Susu badan d best sis..try minum air suam byk & jaga masa mengepam...kalau berat baby nait x sampai 1kg pun dah bsyukur sis nampak dkt situ baby ckp susu🙋🏻‍♀️

anak saya lahir 38week2dari berat ea 2.85kg masuk 1bulan berat 3.5kg 2bulan 4.2kg hari tu timbang masuk 3bulan 4.6kg ok je naik sikit2..je..tak tau 4bulan lah berapa berat.

3y trước

sekarang berat baby 4bulan 5.3kg sis

Anak sye berat lahir 2.57kg je hritu check sebulan 3.9kg sye bg fm lactogen sbb susu bdn kurang tapi tulaa kerapkn bg susu je 2 3 jam skali

ank sy minum ducth baby sis.. lahir pon berat 2.4kg..3bulan 5.85kg..susu bnyk tak bnyk, sy topup fm.. abis pntang full fm..

Banyak kan menyusu masa malam. Sebab bila malam, kandungan lemak dalam susu lagi banyak. Tu yg saya pernah baca lah.

3bulan 4.5kg dh cukup besar rasa. sis nak besar mana lagi 😅 anak sy 4.1kg.. masa 5bulan 6.1kg

Ank sy lhir 38weeks..2.68kg .. sekarang 1months 10hari..4.3kg..just full BF😌😌

4y trước

Wahh banyak naik tuu 😍😍

anak saya lahir 2.57kg sekarang dah 3 bulan berat 5.6kg. saya bg susu frisolac

4y trước

Ok sis sy cuba nanti mana yg sesuai dgn ank sy. Tq suggest 🤗

Sedara sy bg baby dia susu Snow. Bambam sampai ke besar budaknya. 😂

Sy bg dutch baby tp bg susu ontime