Baby Merangkak

Hi mommies, boleh share pengalaman mommies ada tak anak merangkak macam anak sy ni, sebelah kaki merangkak pakai lutut, sebelah lagi tolak badan kedepan guna tapak kaki. sy dah banyak kali cuba betulkan tapi ank sy tak pandai merangkak guna lutut dua2 dia jd senget n nk tersembam. normal atau tak baby merangkak macamni. anak sy umur nk masuk 11bulan. saya risau n lagi satu, sy ada ajar dia tatih tp dia suka jingkit2 kaki tak menapak kaki dgn baik. #firstmom #pleasehelp #ingintahu #bantusharing

Baby Merangkak
2 Các câu trả lời

Dia tengah seimbangkan diri dia tu. Perhatikan dulu perkembangannya. Berikan kebebasan untuk dia teroka dulu. Puan dan suami pun boleh merangkak sama tunjuk kat dia n having fun. No pressure. Anak baru belajar puan.. Normal je terjingkit. Melainkan dah 2 tahun mcm tu, bgtau doktor

yang tatih jingkit2 sama dgn ank saya 10 bulan. tp dia merangkak mcm biasa. cumanya dia tk suka merangkak, suka ngesot lg