Excited Sangat2

Hi Mommies, Boleh Share Ke Brpa Lama Mommies TTC, Menunggu Zuriat? Kalau sya setahun dah.. Macam2 dh harung.. Menangis stres semua ada.. Akhirnya, lekat juga.. ❤️❤️

158 Các câu trả lời

Sy kawen taun 2010 4 taun kosong..taun ke 5 dpt sorg bby girl.. Bersalin operet.. 2 taun mkn ubat lps tu da x merancng... mkn ms smpai 5 taun jgk nk lekat yg bru nih.. dan skrg Alhamdulillah da nk masuk 35w dan akan bersalin 14hb.8 sbb drh tggi dn kncg mnis.. harap dipermudahkan nnt.. aminn

5y trước

smela kes kta mommy. sya pn ada drh tinggi n kncing mnis. kndungn bru 22 weeks.. tp yg x smanya ni bby first sya. smoga kta d prmudhkn urusn bsalin brpntg nnt. smoga ibu n bkal bby bru siht wlfiat.

Sy hampir 4 tahun. Alhamdulillah, dapat keluarga mentua yang memahami. Tak pernah beri tekanan. Siap belanja produk kesuburan lagi. Hehe. Now kandungan masuk 6 bulan. Doakan baby kami sentiasa sihat ya. Dan selamat melahirkannya dengan mudah. Sy doakan yg sama utk mommy2 kat sini. 🤗

5y trước

Alhamdulillah.. Tahniah puan..

Saya pon lepas setahun kawen. Cek upt jgn kira la kan berapa kali. Tiap kali lepas subur msti doa jgn period. Alhamdulillah, rupanya Allah nak bagi hadiah birthday taun lepas cek upt naik dabel. Sampai cek byk kali sbb tak caye 😂 birthday tahun ni baby saya 4m dah 🤗

Sy 8 tahun lebih,now pregnant untuk first time nak masuk 4 bulan. Nanti bersalin 9 tahun la anniversary. Sy tak buat apa2. Cuma bincang dengan suami,banyakkan berdoa, tawakal & redha dengan ketentuan dari-NYA. Klu orang nak cakap yg tak elok tu,maafkan je. ;)

5y trước

Saya pun 8 tahun sis. TTC for 2nd baby Bulan jun lepas dah early miscarriage 6 weeks. Sedih nye Allah je yg tahu. Sampai la ni tak kuat nak hadap belah mentua saya. Sebab nye belah sana ada gak yg pregnant.😞 So utk pulih kn semula perasaan saya ni, saya minta excuse kat husband tak pi rumah mentua buat beberapa waktu ni lagi 😢😢

Kahwin 02 Februari 2018. Sah pregnant hujung bln 6. Smpt btahan sekejap je. Awal ogos 2018 misscarriage. Sedihnya tkata masa tu. Skrg bru pregnant 9weeks+..trauma..tp hrp kali ni bjaya hingga bsalin..doakan semua..EDD dijangka 27/02/2020. 🥰

5y trước

Semoga kandungan sihat dan selamat hingga melahirkan. Doakan sy juga ada rezeki untuk mengandung lagi slps keguguran anak pertama

Tahniah sis 😊, Sy hampir 2 tahun sis 😍, mmg stress bila org keliling tanya2, dorg ingat kita merancang, padahal kita lagi berkobar2 nak ada baby kan Ada yg suruh urut la, mkn ubat la, mkn jamu la 😣, kalau la mereka memahami apa yg kita rasa...

Sy stahun stgh ttc.. Mase baru bbrpe bulan kawen, org dah sibuk tnye bile nk ngndung. Sy dduk serumah dgn mertua. Mertua siap suruh amik ank angkt lah, sruh jd pengasuh jage ank org lah.. Sedih, stress smue rase ade. Alhamdulillah skrg pregnant 21 mggu..

5y trước

Berkat sbr n doa, skrg je dh preggy.. ❤️❤️

4tahun lebih lepas gugur kali pertama..Kawen dh 5thn lbh..Excited tue sy tak tunjuk sgt tapi syukur tue sy xtau nk ckp mcm mna...Msa tgh ttc sy pnh sangka buruk pd perancngn Allah..Tapi skng Allah bg tak dijngka rasa xtau nk ucap syukur macam mna..

Saya 1tahun 4bulan. Mula2 agak stress. Tp kuat sbb percaya Allah akan beri pada masa yg sesuai. Alhamdulillahh. Rezeki dr Allah tu pasti. 😊Dah 11weeks. Congrates ya sis. Take caree n jaga kandungann baik2. Semoga dipermudahkan semuanya.

Saya mengandung melalui IVF. Kami try hampir 1 tahun sendiri and satu tahun lagi by IVF. Happy cos now I'm pregnant 8 weeks. We went through so much trying for our baby... So much of money and had a failed IVF previously..