start makan

hi mommies.. boleh share jadual makan atau tips naikkan selera untuk baby 6 bulan tak? #firstbaby #firs1stimemom #6month #baby

3 Các câu trả lời

jangan letak high expectation dkt baby utk habis kn semangkuk makanan. kalau baby mkn 2@3suap dikira normal pd permulaan baby mkn. sebab baby baru nak kenal solid folid. if awak dan husband xde history alergik dan baby xde eczema. awak xperlu buat 4dr. 4dr ni xwajib pon. boleh terus bg complete meal dkt baby.

9mo trước

4day rule awak. fungsi 4day rule ni nak kenal pasti baby alergik dgn makan apa. contoh 4hari pertama plain bubur+evoo. 4hari seterus plain bubur+ (satu jenis sayur) + evo. dan seterus nya.

sye bg mkn 1x sehari je.. letak jgak mgkuk & sudu kt atas krusi mkn baby utk dia main2.. bley letak jgak bubur sikit kt sudu baby utk dia main/suap sendri (messy eating).. n expect umah akan sepah..

sensory play jgn lupa utk bantu anak makan elok

9mo trước

sensory play? camne tu