HB LOW

Mommies , bole bagi tips utk naikkan hb dlm masa seminggu nie ? Td chck hb 8.1gdl , kena bebel hbis oleh nurse . Refer doc , dia suruh admit atau suntik inferon . Tp saya x mau ! So nurse bagi chance 1 mnggu nie utk naikkn balik hb. Next week repeat balik . Urghh! Down sgt !! Please bagi tipsss . Kandungan 33 weeks .

34 Các câu trả lời

Makan jambu batu je sis. Klau bole hari2 makan. In shaa allah hb naik mendadak nnt. Sye slalu buat mcm tu. Sye paling rndah hb 10.6 . Lepastu mnggu nak checkup sye mkan jambu batu bnyak2 naik 12.3 mcm tu.

5y trước

Mudah2n la naik. Hari nie check up .. doa2kn ya 😊

Jus buah bit + carrot...blend n minun airny sj,minum masa perut kosong atau 2 jam selepas makan.. Sy buat camtu hari2,hb dr 10,5 naik 14 then sy sudh buat 3x seminggu,hb sy 12 sj

5y trước

Tq respon

Bykkan makan seafood, hati ayam, air delima tu kalau boleh minum selalu, xpun makan je buah delima. Vit jgn lupa. Sy hb low, sy bantai makan seafood hari² haha. Alhamdulillah ok

5y trước

Insyaallah sis, nnt try . Hehe

Sis makan ubat apa skg? Cuba tukar iberet... Doktor sy suggest tukar ubat 2...n alhamdulillah naik dari 9.4 ke 12.3... n amalkan la makan jambu batu n pati buah delima..

5y trước

Your welcome...☺

Sy pun rendah try mcm mcm kurma lah delima lah iron table mkn 4 biji.,jambu batu tembikai merah smue x jalan.. Last sy mkn emping belinjau dari 9.9 naik 11.5

5y trước

Ok sis , terimakasih utk tips 😊

Sy dh kena cucuk inferon pregnant yg pertama. Hb dok 10.4.. Kena cucuk 5x.. Sakit tu mmg menyengat la. Smpai dh ank umur 4 bulan dh pon dok ad kesan lebam cucuk..

5y trước

Aduuh , seramnyaa . Mudah2n sya tak kena inject .

Mngkn sis xngm ubat tmbh drh tu.. klu sis x sesuai dgn ubat wrna coklat tu.. tukar g zincofer...klu x sesuai lgggg... tukar g iberett

5y trước

Skrg mkn zincofer , mudah2n ok. .

Sejam sebelum ke kk, cuba awak amalkan makan jambu batu, saya cuba alhamdulillah hb selalu okay.

5y trước

Eya , insyaallah . Terimakasih

Seedless guava, kerang...sy makan 2 benda ni seminggu sblm checkup alhamdulillah hb sy dari 10.6 naik 11

5y trước

Alhamdulillah. Tq sis

Apa Hb yg sesuai elok .. Sbb saya baru bt buku haritu lps tu next temujanji misi srh minum air gula ..

5y trước

Ooo yeke