Naikkan HB

Mommies, macam mana na naikkan hb dlm masa 2minggu? Baru lpas balik dri K.K , nurse kata hb x cntik 10.2 . Nurse bg masa dlm 2minggu utk naikkan hb utk d refer balik nt. Usia kandungan 12week 2days. Jgn suggest sayur, ikan. Sebab benda dua ni mmg tidak boleh masuk/hidu ?? #1stpreggy

2 Các câu trả lời

Kalo tanya kwn2..mmg diorang akan suggest mkn syur2 hijau..ikan sgala apa mknan yg dpt naikkan hb.. Sy pun mcm sis ptghan bln 7 hr tu ada app dkt kk..cek hb drop p 10.0 utk 1st time ...bg masa 2mgu dtg smula iaitu lusa.. spnjg 2 mgu mnuju lusa ni.. sa mkn aja sperti biasa tp ubat baru yg jnis zincofer tu mmg sy amalkan sejak dpt hr tu.. sy dr ubat tmbh drh iron tablet tu dah tukar p zincofer slps 1st time drop p 10.0 bcaan hb tu..hrp2 lusa cek hb dah ok dah.. Sis pun kalo ada dberi ubt tmbh drh tu kena mkn hri2 yaa...

mkn hati ayam pun bole mom