Random saje

Mommies, berdosa ke pindahkan kucing ke tempat lain? Kami tak bela kucing tapi orang letak kat ruma kami. Kucing tuh terbio je and makan ape yang ade. Tapi sebab saye terkene gigitan kutu kucing, saye and suami decide untuk pindahkan ke tempat lain sebab due minggu jugak saye menderite sebab taktau punce ape badan timbul merah2. Ingatkan pepijat. Rupenye punce dari kucing, tak sedar pun kucing tuh da terkene jangkitan. Kami decide macamtuh sebab taknak anak kitorang senasib dengan saye sebabnye saye banyak pegang anak kan. Risau. Kite yang tua ni pun tak tahan gatal, inikan anak yang belum boleh bagitau ape yang rase. Jadinye berdosa ke kami? Saye asyik terfikirkan kucing tuh je. Sebab kucing tuh memang rajin masuk dalam rumah tanpa diundang. Bila die takde tuh rase lain.

3 Các câu trả lời

Hi sis. Kalau dah sampai memudaratkan, its ok. Tak berdosa InshaAllah. Sis tak payah fikir2. Lain lah kalau sis betul2 nak bela and mampu rawat kucing tu. Kalau dah pindahkan dia ke tempat lain ok je cuma harap sis hantar kucing tu ke tempat yang sesuai dengan dia ☺️

kt area umah saya ade shelter kucg.. Tp klu kte nak bg kucg kt dyorg, kne bayar.. ratus jgak cas utk seekor.. mak sye ok je.. sbb x smpi hati nak buang merata.. hantar kt dyorg, dyorg jge kn..

Jgn difikirkan sgt nanti terbawak2. Lagipun sis buat camtu dgn niat nk elak benda yg memudaratkan. Dan saya rasa sis pindahkan kt tempat yg lebih baik kan. Bukan sis buang merata dgn zalim