Appointment Klinik Kesihatan!

Mommies, bagaimana anda buat appointment dengan klinik kesihatan? anda call dahulu untuk set temujanji ataupun terus datang sahaja? Sesiapa ada pengalaman tak? Boleh kongsikan?

30 Các câu trả lời

Mcm sy thn lps sy g klinik swasta dlu lpas tu klinik bt surat bwak pgi kk..Bila sy pgi kk misi bg tarikh baru utk bukak buku pink n cek doc. Sbb msa sy pgi tu xsilap sy bru preg dlm 6mnggu mcm tu. So misi bg tarikh lgi 3 mnggu kot mcm tu. Time tu sy da preg dlm 8 ke 10 mnggu bru bukak buku n cek doc ape smua. Utk first time bwak salinan surat nikah xpon salinan kad nikah tu. Klau misi mntak senang da ade...kena yg ok xpe la..kena yg tgh berangin time tu awak plak kne mrah nnti. Prepared je ye. 😊

saya call beberapa klinik sebab x sure yg mana cover area rumah. semua angkat call dengan pantas. saya awal pagi dah call. dalam pukul 8 mcm tu. lepas dah tahu klinik mana yg cover, nurse akan interview sikit then bagi appointment 4 minggu dari tarikh saya call. saya dapat appt masa minggu ke 12.

mcm sy walk in je kk terdekat utk dptkan tarikh appointment bukak buku pink. nnti waktu walk in tu nurse suruh isi EPRS online skali. tmpt lain awk bole call dlu tanya sama ade bole walk in dlu utk dptkan tarikh apointment atau kena isi EPRS dlu

2y trước

thank you mom!

sya terus datang dan tanya dkt counter beratur ambik no giliran.. yg jaga pon nurses jgk. so dia jgk yg bg date appointment tu. klu call susah sikit nak berjawab. jawabnya.. menunggu smpi kesudah.. last2 lewat daftar kne marah nurse..

2y trước

thank you mom!

Lain kk lain prosedur, kalau sy.. duk kajang area mutiara heights, kajang selangor, sy call KK kajang dulu, cakap nk bukak buku pink pregnant.. pastu kk akan pass kat nurse in charge zon kita duduk, nurse tu call untuk bg tarikh datang kk..

2y trước

thank you mom!

Lain kk lain prosedur dia sis better sis pegi je kk terus cakap nak buat buku pink and then nnti dia akan bagi you isi borang or online pastu diorang yg akan set appointment untuk tiap bulan or minggu ikut kesihatan sis n baby

pergi klinik sis. cakap nak booking appoiment buka buka pink. pastu nanti klinik akn buat ujian air kencing dan sbgainya. tpi kne bawa juga gmbr scan bby klinik swasta. pstu bru dia bgi tarikh yg perlu kne dtg bila2.

2y trước

yaa ni yang saya buat baru ni. thank you!

saya dua2 orng anak ni walk in saja .. kalau saya selalu pergi usia baby 10w sebab kalau pergi awal pun ada sesetengah kk dia suruh balik je dulu better puan call je kk dulu untuk appt ..

kalau dkt tmpt sy kena call dl utk booking tarikh..hr tu sy buka buku pun dh 13 mggu..nurse xmarah sebab diaorg yg bagi tarikh utk dtg sbb ramai agaknya..

Kalau johor, online appointment jerk sis.. tp sy xpasti KK Luar dpd johor. Kalau sis dr johor, blh klik link ni http://jknj4.moh.gov.my/qrtca/

2y trước

thank you mom!