Bintik2

Hi mommies baby dah sebulan tapi bintik ni ada.. Mcm mana nk hilangkan bintik2 ni?

Bintik2
17 Các câu trả lời

Mungkin ruam sbb panas atau pun masalah kulit. Puan dinasihati jumpa doktor dgn segera utk buat pertanyaan. Sbb kebanyakan user dlm forum ini hanya blh kongsi pengalaman tersendiri yg mungkin tidak relevan. Doakan yg terbaik utk baby ❤️

Saya kerap sapu bedak sejuk...alhamdulillah hilang n satu lagi jgn guna apa2 mandian...biar mandi bilas gan air sahaja, Doktor pernah sarankan sya tak kasi guna mandian...selagi ada ruam2..

Msa baby smp skrg klu ada biji ruam mcm ni sy x prnh bw jmpa dktr.. Sy rawat guna mnyk tyt je.. Alhamdulillah sesuai dgn ank sy..2 3 kali je sapu bji2 tu akan hilang.. Ini cara sy la.. 🤗

Kalau kmi ksi mandi daun peria sis da jual d kedai cina or pasar2 cina... Dlm 1 mnggu kci mndi ilang.. anak sy pun kena juga teruk d muka.. merah2

Sapu bedak sejuk sis. Sentiasa sapu bila rasa macam dah kurang atau takde. Saya selalu tgk mak buat macam ni kat anak2 buah saya yg kena ruam.

Gunakan santan pekat, lap dgn santan... lepastu biarkan resap pd kulit dan mandikan anak..InsyaaAllah

Beli bedak agnesia..utk sapu, Atau beli tepung ubi klo itu ruam biasa ja

Better sis bwk bby g klnik..at least nti doc leh bg ubat sapu or etc...

Ruam..jumpe doc, doc bg ubat..tapi saya dulu biar je..nanti hilang

Beli serum minyk kelapa baby elergik sabun mandi kata doctor..