batuk kering

hello mommies , apa ubat yg sesuai utk batuk kering dan pening untuk preggy mommy ? , tak bahaya ke kalau batuk ii ? sebab setiap kali batuk perut rasa sakit sangat , rasa mcm koyak , ada sesiapa pernah mcmni jugak tak?#pleasehelp #firstmom #firstbaby

8 Các câu trả lời

sis blh minum ubat ni . berkesan sgt utk pregnant mummy . ubat ni sis blh cri dkt klnik swasta or lazada ataupun dkt mana2 farmasi. sush skit nk cari ubat ni. sy dapat pum lps sy pergi klnik kali kedua sbb kali pertama sy prgi klnik lain xmenjadi ubt batuk yg dye bg tu. yang ubat batuk dlm gmbr ni klnik lain plk sy prgi berdekatan dgn rmh sy. sy duk puchongmas kat oug parklane. sy batuk 3 mnggu lebih x elok2 tambah plk ble sy thu sy positif covid . tp mmg bestla ubat ni sbb rasa madu kuat sangat. ble telan kan tiap2 malam rasa senang okey sikit nak tido . ubat ni 3 kali shri makan. sy makan xsmpai smnggu rse brsyukur sgt sbb dh lega smpai skrg sis. sy bru lg kena covid bln 7 thun ni. first time batuk , sakit tekak . risau jgk kan tkt pape jd kat baaby. dr ckp ubat ni mmg slmt utk org pregnant, sblm dy bg dy search dlu ssuai ke tak utk pregnant. and tnye doktor2 yg lain .. sy rse asbab ubt ni la sy dh oke skrg. and sblm makan tu niatla smge cpt baik batuk and sakit tekak ..

2y trước

klinik segara sis .. kalau xnak jumpa doktor sis blh tnjukkan gambar kat kaunter . and tnye boleh tak nak beli ubat ni without jumpa dgn dr ..

sy pun tak tau nk mkn ubat batuk apa, sy bc tak boleh mkn ubat batuk. Gula2 batuk pun ada yg ckp boleh, ada yg bgtau tak boleh. Sy try guna betadine, tp bila sy chat betadine, dorg jak xboleh guna kalau mengandung. so, minum air suam je solusi nya. Nak makan madu pun ada yg ckp boleh, ada yg ckp takboleh huhu

Saya pernah lalui , hampir sebulan sis smpai hingus berdarah , dah banyak ubat telan , kesian jgk kat baby kan tapi nak sembuh punya psl , emm mmg tak baik2 smpai lah saya geram , saya minum air sejuk 🤣 Tak lama mcmtu dah baik dah .

saya pon batuk2 jugak sbb mmg ade asma so nk senang mkn cokelat yg berangin mcm halls yg hitam ni inshaallah okay x lame lepas tu cume kena tahan pedas dia mmg kuat

Ada yg alahan batuk semasa hamil. Tampung perut semasa batuk. Cuba ikhtiar tak makan gorengan, berminyak, manis, dan pedas. Tengok, ada perubahan tak.

2y trước

mcm mana tampung perut ye?

ada yang boleh jawab tak , srs perlu sangat jawapan korang , saya dh tak tahan 😭😭

2y trước

sis cuba minyak AOW, sy hri tu pun sama. lepas try minyak tu, 3 hri lepas tu dah ok sikit, suara pun dpt balik

sy batuk2 doc bg ubat hisap linkus tu je.. pregnant xleh mkn ubat batuk

cuba minum madu original dan lemon.. dgn air suam