Nursing strike

Hi mommies, anak saya 2 bulan 24 hari mcm nursing strike.. apa perlu saya buat ya? Susah betul nak bagi dia minum susu hmm dah lebih seminggu mcm ni bagi je asyik tolak, sebelum ni ok je minum #pleasehelp

6 Các câu trả lời

Cuba menyusu semasa baby tgh mamai, atau ubah posisi menyusu. Ank sy skrg peel menyusu smbil berdiri, selalu dgr org lain punya kisah kan, skrg ni jd kat sendiri. Baby 2m 19h.

Cek mulut dia, ada ulser ke kat susu ke? Bersih kan.. Jika teruk, jumpa doktor. Najis anak OK tak? Ceria? Pantau jika dehidrasi? Teruskan penyusuan dgn kasih sayang.

anak sye palg lme 3-4 hri.. increase gap susu.. contoh sebelum nie 2 oz gap 2 jam.. try 3 oz gap 3 jam.. sblum nk dpt rentak tu memg akan byk susu tbazir..

anak sis dh okay ? mcm mana ya ? sy baru alami 2-3 hari ni . 😞

6mo trước

kalau dia mamai & tidur baru habis susu nye .

try cek dlm mulut dia.. takot ade ulser

Sama sis