Induce

Hi mommies... Alhamdullilah sis dh msk 29weeks as of today 19/4/2020 n supposed due date 30 June 2020... unfortunately kali kedua minum air gula terlekat la plak kencing manis ? so terpaksa la mkn ubat... n today nurse bgtau most probably sis kena bersalin awl which 38 mggu... Ya Allah nebes tu tak tahu nk ckp laa... n akn kena induce... boleh share tak experience mommies yg kena induce mcm mna rasa nyer...nk set kan dlm mindset ?... #doaygbaik2

2 Các câu trả lời

haah sama mcm saya, tepat 38w pagi dah kena warded, than after zohor start induce belon. tapi alhamdulillah induce belon tak sakit. tunggu lah belon jatuh, if tak jatuh dalam 24hrs nnti kena masuk ubat. saya alhamdulillah 8.20 pagi 12/12/20 belon jatuh, cek bukaan 6cm, than lr terus. sampai lr induce drip. takpe don't worry pejam celik je dapat jumpa baby nnti heheheh

Semoga dipermudahkan urusan sis..