Air ketuban berlebihan

Hi mommies, air ketuban saya 20.61cm. Doct kata terlebih sikit and bagi surat untuk refer pakar. Saya nak kena risau ke tak? 😅

5 Các câu trả lời

Sis ada gdm ke? Saya masa scan kat private 28wk, ketuban 23. So sy cepat2 refer kk scan balik 19. Then kk refer saya kat pakar. Lps pakar scan, ketuban 18, pakar kata normal je takde masalah sbb max range 20. jgn risau dulu sis. Kalau ada gdm, kita tau punca sbb baby byk kencing tapi kalau gula terkawal, ketuban tu resolve. If tak ada gdm, ketuban banyak, pakar kena cari punca dulu.

1y trước

Saya takde gdm. Haa okk bertenang dulu. Date untuk jumpa pakar pun dah dapat. Tengoklah apa kata pakar nanti huhu

Haha.. sorry, kita tergelak la baca ayat yg last tu... 🤣🤣🤣🤣 kelakar la wakkkk... kita pun nak follow jugak soalan ni. Nak tau jawapan. Tkasih kerana buatkan saya ketawa harini memandangkan harini sangat stress dan busy 😫

1y trước

Jangan stress stress mummyy

Nurse sy cakap ada bahaya kalau ketuban terlebih. Baby akan ada banyak ruang untuk berpusing dan boleh terbelit tali pusat.

1y trước

Ohh okayy. Esok terus jumpa pakar

Doa yg baik2 je semoga air ketuban jadi normal balik

1y trước

Aaminnn

sis kerap minum air ke?

1y trước

Kerap juga. Keluar pun mmg bawa bekal air kosong